Sluiting camping Fort Oranje kost minimaal vijf miljoen euro

Nederland Heeft Het / Geen categorie  / Sluiting camping Fort Oranje kost minimaal vijf miljoen euro

Sluiting camping Fort Oranje kost minimaal vijf miljoen euro

Dit bedrag wordt onder andere uitgegeven aan de herhuisvesting van de bewoners, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Zundert naar aanleiding van berichtgeving van BN De Stem.

Ook verwacht de gemeente een groot bedrag uit te moeten geven aan proceskosten, weet het regionale nieuwsmedium. Cees Engel, de eigenaar van de camping, gaf vorige week al aan de sluiting aan te vechten bij de rechter. Ook verschillende bewoners protesteren tegen de sluiting.

De kosten worden verdeeld onder de gemeenten in de regio, de provincie en de rijksoverheid.

Sluiting

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht.

Op 9 juni maakte burgemeester van Zundert t Leny Poppe-de Looff tijdens een persconferentie bekend de camping te sluiten. Er is geen sprake meer van een camping, maar meer een soort permanente woonwijk waar veel problemen met de openbare orde spelen”, aldus Poppe-de Looff.

In het komende jaar wordt de camping gesaneerd en worden bewoners aan andere huisvesting geholpen.. Op de camping wonen 120 kinderen.