Nederland Heeft Het De Provincies!

Nederland Heeft Het / Geen categorie  / Nederland Heeft Het De Provincies!

Nederland Heeft Het De Provincies!

De twaalf provincies van Nederland hebben allemaal hun eigen karakter, geschiedenis, cultuur en landschap.

Zo vind je in Friesland volop ruimte en rust en vind je er bekende streekproducten als het Friese suikerbrood. De provincie Utrecht is dé provincie met overvloed aan kastelen en landhuizen, maar staat ook bekend om de groende Utrechtse Heuvelrug voor ontspannende fietstochten. De meeste zonuren vinden we in Zeeland. Hier geniet je van de meest verse vis en mosselen, maar ook sportief Nederland kan hier zijn hart ophalen met watersportactiviteiten als zeilen, duiken en surfen.

In het tv-programma ‘Nederland Heeft Het: De Provincies’ ontdekken twee presentatoren het authentieke Nederland. Per provincie ontdekken zij over de geschiedenis, de cultuur en het landschap. Wat hebben onze provincies te bieden voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen? Musea, fietstochten, sportieve activiteiten, bierbrouwerijen en niet te vergeten goed eten en streekproducten staan centraal in ‘Nederland Heeft Het: De Provincies’.

Maar de focus ligt in het programma zeker niet alleen op het toerisme, ook is er aandacht voor het aanbod aan opleiding en scholing, de industrie in de omgeving en bijvoorbeeld de werkgelegenheid.

Thema’s per uitzending

 • Gemeente
 • Toerisme
 • Transport/logistiek
 • Innovatie
 • Veiligheid
 • Duurzaamheid
 • Lifestyle
 • Sport
 • Kunst/cultuur
 • Horeca
 • ICT/online
 • Dier en natuur
 • Streekproducten
 • Vastgoed
 • Financiële dienstverlening